Syrligt nötkött möter Vänerlöjrom i munsbit
Detta recept vann 2:a pris i Årets gôttegris 2013.
Juryns motivering: Handvänligt för gästen presenteras smaker där de värmländska ängarna och sjöarna möts. I denna lilla rätt finns ett nytänk som identifierar mångfalden av lokala smaker.
Ingredienser:
- 0,5 l Värmlands Yoghurt
- 3 hg Rökt finstrimlat nötinnanlår från Kils Slakteri
- 1 st Lime – rivet skal
- 6,5 cm (ca) Pepparrot – finriven
- 3 msk Mörkt öl av Bayersk typ
- 1/2 st Rödlök finhackad
- 1 nypa av varje salt o peppar
Rör ihop alla ingredienser. Klickas på ett surdegsbröd.
Garnera med 1 stor tesked Vänerlöjrom och en vippa dill.
Recept av Tony Lindmark från Kils Slakteributik i Gorumanderiet.