Morotspaj med parmesan
Härlig smakkombination med parmesan och morötter stekta i olivolja! Receptet kommer från vår medlem Torfolk Gård.
Ingredienser:
- 800 gr morätter
- 2 msk olivolja
- 2 dl creme fraiche
- salt och peppar
- pajdeg: 2 dl vetemjöl, 75 gr smör, 2 msk kallt vatten, salt
Gör så här:
- Blanda mjölet, smöret och saltet i en matberedare.
- Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen.
- Tryck ut i pajform och ställ i frysen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skiva morötterna tunt. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs tills morötterna börjar mjukna. Salta och peppra.
- Låt morötterna svalna.
- Blanda ner parmesanost och creme fraiche med morötterna. Rör ordentligt.
- Fyll pajskalet med morotsblandningen. Grädda i ugnen ca 30-40 minuter.
- Servera pajen ljummen.