Lokalproducerat julbord
Tillsammans med 10 andra matproducenter dukade Wermlands Brygghus upp ett värmländskt julbord.
”Vi vill inspirera andra till att välja lokalproducerad mat och dryck i jul. Den värmlandsproducerade maten har kortare transportsträckor vilket är bättre för miljön. Lokalproducerat bidrar också till vår självhushållning och vårt välbefinnande”, säger Hans Skan på Wermlands Brygghus.
Köper du lokalproducerat stödjer du de värmländska småskaliga livsmedelsproducenterna vilket leder till fler arbetstillfällen på landsbygden. Du bidrar också till ett mer hållbart julbord. Närproducerad mat till julbordet finns att köpa på bl.a. REKO-ring, Carlstad Chark & Deli, många gårdsbutiker samt direkt hos producenterna. Håll också utkik i din lokala dagligvaruhandel.
På vårt värmländska julbord finns följande (självklart finns det många fler producenter men just dessa hjälpte oss på kort varsel):
– Julmust och lättöl från Wermlands Brygghus (självklart finns flera drycker, läs mer här)
– Viltköttbullar, Prinskorv, Granskottskorv, Nordmarkenkorv, Julskinka, och Romlagrad Ost från Carlstad Chark & Deli
– Hjortmedwurst, rökt älg & senap från Hygns Vilt
– Trattkantarellchutney från Grinnemo Hallon & Honung
– Kalkonjulskinka Adelsnäs GÅRD
– Vörtbröd och knäckebröd från Norra Sanna Bageri
– Grönsaker från Torfolk Gård
– Lax, sill, hjortronssås och vänerlöjrom från Lillängshamnens Fiskrökeri
– Chokladtryfflar från Wermlandschoklad
– Potatis från Värmlandspotatis AB
– Ägg från Värmlandsägg