Havrebröd med honung
30 stycken
- 5 dl havregryn och 2 1/2 dl grahamsmjöl
- 5 dl kokande vatten
- 5 dl rumsvarm lättmjölk
- 2 tsk salt
- 50 gr jäst
- 1 dl honung
- 1 dl grahamsmjöl
- 15 dl vetemjöl (ca 900 gr)
- ägg att pensla med, vallmofrön
Skålla havregryn och grahamsmjöl med kokande vatten. Låt det svalna till baktemperatur. Tillsätt mjölken, saltet och jästen utrörd i honungen och arbeta ihop till en smidig deg med grahamsmjölet och vetemjölet. Jäs degen i 30 min. Knåda ihop degen på bakbordet med någon dl sparat vetemjöl och baka ut runda bullar, 30 st. Lägg dem på smorda plåtar och låt dem jäsa i 15 min. Pensla med ägg och strö över vallmofrön.
Grädda i 225 graders ugn i 10-15 min. Täck inte över med duk efter gräddningen.