Höstpaj med rotfrukter
En mycket smakrik paj som blir ännu godare med rotfrukter från din lokala odlare!
Ingredienser pajdeg:
- 3 dl mjöl
- 125 gr smör
- 2-3 msk kallt vatten
Ingredienser fyllning:
- 1 stor morot
- 2 palsternackor
- 2 dl hackad kålrot (ca 1/2 kålrot)
- 1 stor rödlök
- 1/2 stor purjolök
- 3 ägg (helst från din lokala äggproducent)
- 2,5 dl grädde
- 2 dl riven ost
- 2 vitlöksklyftor
- rosmarin, honung (från din lokala biodlare) och salt samt svartpeppar
Gör så här:
- Gör pajdegen och förgrädda den i 5-10 minuter i ca 200 grader.
- Rensa och skala och skär rotfrukterna. Fräs i omgångar i wok eller panna så att de får färg och börjar mjukna. Ringla över 1-2 matskedar honung och krydda med rosmarin samt salt och peppar.
- Vispa samman ägg, grädde och ost. Blanda i rotfruktshacket och den rivna osten och häll fyllningen i pajformen.
- Grädda i cirka 180 grader i ca 30-40 minuter.